Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Raja Perlis dan Raja Muda solat Aidiladha di kawasan lapang Istana Arau

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
faq eng contact eng feedback eng sitemap eng

 

 

Raja Perlis dan Raja Muda solat Aidiladha di kawasan lapang Istana Arau

Raja Perlis dan Raja Muda solat Aidiladha di kawasan lapang Istana Arau

/ Berita Terkini MAIPs / Selasa, 20 Julai 2021 20:08

Pada pagi tadi bermula jam 8, Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail diiringi Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail berkenan berangkat menunaikan solat sunat Hari Raya Aidiladha di ‘lapangan’ iaitu di Dataran Istiadat Istana Arau bersama anak-anak kariah Kota DiRaja Arau.

Kutbah disampaikan oleh Mufti Perlis, Datuk Arif Perkasa Dr Mohd Asri Zainul Abidin manakala solat pula diimamkan oleh Imam Besar Negeri, Ustaz Ahmad Sirajuddin Abdul Satar.

Dalam pada itu, menurut kenyataan Istana Arau, Tuanku Raja dan Raja Perempuan Perlis, Tuanku Tengku Fauziah bt Almarhum Tengku Abdul Rashid menitahkan ucapan Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha kepada seluruh rakyat negeri Perlis yang dikasihi, semua kerabat DiRaja serta rakan taulan di mana sahaja mereka berada.

‘Didoakan agar segala pengorbanan kita diterima oleh Allah SWT, Insya-Allah’.

Baginda berdua juga mengajak semua untuk terus menerus mendoakan semoga pandemik Covid-19 ini akan segera dapat di atasi, seluruh rakyat sentiasa dikurniakan kesejahteraan dan perlindungan keselamatan oleh Allah SWT dan pada masa yang sama memastikan segala SOP yang ditetapkan dipatuhi dengan sebaik mungkin”.

Pada kesempatan yang sama Tuanku Syed Sirajuddin dan Tuanku Syed Faizuddin Putra turut menitahkan ucapan penghargaan dan berbanyak terima kasih kepada semua yang mempersembahkan ucapan Aidiladha kepada baginda berdua seisi keluarga melalui pelbagai medium yang tidak dapat dijawab dan juga dibalas satu persatu.

 

Sumber: Suara Merdeka

Please publish modules in offcanvas position.