Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Raja Muda Perlis ingatkan tekad MAIPs capai kejayaan

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
faq eng contact eng feedback eng sitemap eng

 

 

Raja Muda Perlis ingatkan tekad MAIPs capai kejayaan

Raja Muda Perlis ingatkan tekad MAIPs capai kejayaan

/ Berita Terkini MAIPs / Rabu, 13 Oktober 2021 15:34

Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) serta seluruh agensi bersamanya diingatkan agar terus bertekad dan berusaha untuk menjadi lebih berjaya, bersemangat, bermotivasi serta memperkasakan lagi jalinan kerjasama strategik bagi memperkukuhkan lagi kedudukannya selain menjayakan segala bentuk perancangan demi kebaikan ummah.

Pada masa yang sama juga, terus berusaha mengekal, menyubur dan memperkasakan adat istiadat Melayu yang diwarisi turun-temurun.

Demikian titah Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail menurut hebahan media MAIPs selepas berkenan berangkat menyantuni asnaf Rashidah Abu Bakar, 70, di Kampung Paya bagi menyerahkan sumbangan agihan zakat MAIPs baru-baru ini.

Rashidah kini tinggal bersama anaknya yang bekerja sebagai pengawal keselamatan merupakan salah seorang penerima ‘Bantuan Fitrah’ dan ‘Program Dakwah Bil Hal Masjid MAIPs’.

Dalam pada itu, Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs, Hj Mohd Nazim Mohd Noor bersyukur di atas pengiktirafan yang telah dizahirkan oleh Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail melalui Titah Baginda semasa Sesi Perasmian Sidang Dewan Undangan Negeri baru-baru ini yang merakamkan ucapan tahniah kepada MAIPs di atas peranan aktifnya dalam membangunkan jiwa umat Islam dan mengembangkan syiar Islam.

Terang Mohd Nazim, ‘Titah Tuanku Raja Perlis mengenai MAIPs terzahir dari hati sanubari Baginda sendiri yang sentiasa meletakkan harapan dan kepercayaan yang begitu tinggi terhadap MAIPs yang diterajui oleh Tuanku Raja Muda merangkap Yang DiPertua untuk terus memainkan peranannya meninggikan Agama Islam Ahlis Sunnah Wal-Jamaah’.

Sumber: Suara Merdeka

Please publish modules in offcanvas position.