Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - UniMAP rancang agenda pengantarabangsa n

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
UniMAP rancang agenda pengantarabangsa

UniMAP rancang agenda pengantarabangsa

/ Berita Terkini MAIPs / Selasa, 21 September 2021 14:48

Beberapa inisiatif dalam memperkasakan agenda pengantarabangsaan sedang dirancang oleh Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) untuk dilaksanakan sepenuhnya pada Sidang Akademik 2021/2022 yang akan datang ini.

Antaranya melibatkan mobiliti pelajar dan staf dengan rakan institusi sedia ada dan juga rakan kerjasama baharu.

UniMAP juga pada masa yang sama akan terus meningkatkan pengalaman pembelajaran antarabangsa atau ‘international experience’ baik melalui kaedah maya mahupun kaedah bersemuka. Inisiatif ini akan dilaksanakan melalui siri-siri pensyarah kunjungan dan sebagainya.

Demikian titah Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail selepas berkenan berangkat menzahirkan ucapan tahniah melalui sesi rakaman digital kepada Universitas Andalas (UNAND), Padang, Indonesia atas Sambutan Hari Ulang Tahunnya yang ke-65 baru-baru ini.

Tuanku Syed Faizuddin Putra yang juga merupakan Tuanku Canselor UniMAP, turut melahirkan penghargaan di atas hubungan baik yang berterusan antara pihak UNAND dengan UniMAP dan berharap agar lebih banyak kerjasama antara kedua pihak akan berupaya terjalin pada masa yang akan datang.

Ketika ini, UNAND dan UniMAP bekerjasama di bawah payung jaringan universiti Kawasan Pertumbuhan Segitiga Indonesia-Malaysia-Thailand (IMT-GT UNINET) yang turut melibatkan 27 buah universiti lain daripada 3 buah negara terbabit. Ianya turut disertai oleh 12 buah universiti dari Indonesia dan 5 buah universiti lagi dari Thailand.

Mengakhiri titah DiRaja tersebut, Tuanku Raja Muda turut mengucapkan selamat maju jaya kepada Universitas Andalas serta pada masa yang sama mendoakan agar pandemik Covid-19 ini akan segera berakhir agar lebih banyak agenda pembangunan dan pengantarabangsaan di kedua-dua buah universiti berkenaan akan dapat diteruskan dan diperhebatkan lagi di masa hadapan.

Sumber: Suara Merdeka

Please publish modules in offcanvas position.

splwpk-procurement splwpk-online-e-participation Dasar Privasi

Dasar Privasi

Dasar Privasi

Penafian

MYHRMIS MOBILE