Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Bola sepak: Anakanda bongsu Raja Muda Perlis tunjuk bakat n

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
 Tuanku Syed Faizuddin Putra dan Tuanku Dr Hajah Lailatul Shahreen berkenan bergambar kenangan dengan pasukan yang bertanding pada Pertandingan Bola Raya 2024 "Friendly Game" di Stadium Kompleks Sukan Syed Sirajuddin Areeb Putra UniMAP di Kampus Alam Pauh Putra. Tuanku Syed Faizuddin Putra dan Tuanku Dr Hajah Lailatul Shahreen berkenan bergambar kenangan dengan pasukan yang bertanding pada Pertandingan Bola Raya 2024 "Friendly Game" di Stadium Kompleks Sukan Syed Sirajuddin Areeb Putra UniMAP di Kampus Alam Pauh Putra.

Bola sepak: Anakanda bongsu Raja Muda Perlis tunjuk bakat

/ Berita Terkini MAIPs / Isnin, 15 April 2024 09:33

KE mana tumpahnya kuahnya kalau tidak ke nasi. Itulah pepatah Melayu yang sangat tepat apabila dikiaskan bakat yang ada dalam diri Syed Sirajuddin Areeb Putra Jamalullail, anakanda bongsu Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail yang diwarisi dari ayahandanya dalam permainan bola sepak.

Syed Sirajuddin Areeb Putra juga buat pertama kali diberikan peluang beraksi bagi mewakili Persatuan Anak Perlis Kuala Lumpur (PAPKL) menentang Pasukan Pilihan Veteran Perlis yang berakhir dengan kedudukan jaringan seri 3-3.

 

 

Syed Sirajuddin Areeb Putra mewakili Persatuan Anak Perlis Kuala Lumpur.

 

 

Lebih menarik ia mencatatkan satu kenangan manis kerana putera bongsu ini yang baharu sahaja menyambut Hari Ulaungtahun ke-15 pada 12 April lalu.

 

Raja Muda yang berkenan berangkat menyaksikan perlawanan tersebut juga diiringi oleh Raja Puan Muda Perlis, Tuanku Dr Hajah Lailatul Shahreen Akashah Khalil dan anakanda sulung, Sharifah Khatreena Nuraniah Jamalullail.

 

Perlawanan tahunan yang diilhamkan sendiri oleh Raja Muda Perlis sejak 30 tahun yang lalu ketika Baginda aktif sebagai Ahli Jawatankuasa PPKL bagi potfolio Belia dan Sukan pada kali ini dilangsungkan di Stadium Kompleks Sukan Syed Sirajuddin Areeb Putra Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) di Kampus Alam Pauh Putra.

 

 

Syed Sirajuddin Areeb Putra yang mewakili Persatuan Anak Perlis Kuala Lumpur menunjukkan bakat bermain bola sepak.

 

 

Antara pemain yang mewakili PPKL ialah bekas pemain kebangsaan Fauzie Nan, Timbalan Ketua Pengarah (Keusahawan) MARA, Datuk Zulfikri Osman, Pengurus Besar Lembaga Kemajuan Wilayah Kedah (KEDA) Ismasuhaimi Shariff, Ketua Pegawai Operasi Kobe Precision Technology Sdn Bhd, Norzaman Othman dan kapten pasukan, Mohd Zahir Abd Rahman.

 

Pasukan Pilihan Veteran Perlis pula dibarisi bekas pemain pasukan Singa Utara negeri ini termasuklah Azizi Matt Rose, Jamin Ismail dan Hamizan Ismail serta Timbalan Pengarah Pendidikan Negeri (Sektor Pembangunan Murid), Che Rasaidi Che Yob.

 

 

Pasukan Pilihan Veteran Perlis yang diwakili bekas pemain Singa Utara turun beraksi dalam Pertandingan Bola Raya 2024 Friendly Game.

 

 

Turut diadakan sempena ‘Program Balik Kampung Anak Perlis Di Perantauan Sempena Aidifitri’ pada edisi kali ini ialah Perlawanan Golf antara PPKL melawan Kelab Golf Putra (KGP) Perlis merebut Piala Syed Sirajuddin Areeb Putra di Lapangan Golf KGP di Sungai Batu Pahat, 13 April lalu.

 

Juga dilaksanakan ialah Pertandingan Woodball yangbuat pertama kalinya dianjurkan oleh PPKL dengan kerjasama Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Persatuan Woodball Perlis (PWPs) di Laman Woodball Kompleks Sukan Syed Sirajuddin Areeb Putra Pauh Putra, 12 April lalu.

 

 

Sumber: Suara Merdeka

Please publish modules in offcanvas position.

splwpk-procurement splwpk-online-e-participation Dasar Privasi

Dasar Privasi

Dasar Privasi

Penafian

MYHRMIS MOBILE