Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Pendidikan Islam teras bangunkan generasi muda – Raja Muda

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

login MAIPs Pop ENg

Log in

A- A A+
MAIPs Staff

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

Public
SERVICES
DOWNLOAD
 Tuanku Syed Faizuddin Putra bersama anakanda, Syed Sirajuddin Areeb Putra menyantuni kanak-kanak sempena majlis agihan zakat MAIPs di Masjid Al-Husna Batu Bertangkup, Chuping baru-baru ini. Tuanku Syed Faizuddin Putra bersama anakanda, Syed Sirajuddin Areeb Putra menyantuni kanak-kanak sempena majlis agihan zakat MAIPs di Masjid Al-Husna Batu Bertangkup, Chuping baru-baru ini.

Pendidikan Islam teras bangunkan generasi muda – Raja Muda

/ Berita Terkini MAIPs / Thursday, 18 April 2024 10:49
Tuanku Syed Faizuddin Putra yang diiringi anakanda, Syed Sirajuddin Areeb Putra berkenan mengurniakan sumbangan zakat MAIPs kepada salah seorang asnaf di Masjid Al-Husna Batu Bertangkup, Chuping baru-baru ini.

 

 

PENDIDIKAN Islam adalah teras utama kepada pembangunan dan pembinaan generasi muda umat Islam.

 

Apabila berbicara tentang pendidikan Islam, ia tidak lari daripada empat elemen utama iaitu; guru, murid, kurikulum dan budaya persekitaran sekeliling yang menyokong.

 

Jika baik acuan dan pembentukannya, maka sejahteralah masa hadapan umat ini.

 

Bagi guru dan murid, hak serta kebajikan mereka hendaklah sentiasa menjadi keutamaan dalam usaha mewujudkan guru yang unggul serta melahirkan murid yang berkualiti.

 

 

Tuanku Syed Faizuddin Putra yang diiringi anakanda, Syed Sirajuddin Areeb Putra berkenan mengurniakan sumbangan zakat MAIPs kepada salah seorang asnaf di Masjid Al-Husna Batu Bertangkup, Chuping baru-baru ini.

 

 

Demikian titah Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail selepas berkenan berangkat menyempurnakan Majlis Agihan Zakat di Masjid Al-Husna Batu Bertangkup, Chuping baru-baru ini.

 

Berangkat sama ialah anakanda Baginda, Syed Sirajuddin Areeb Putra Jamalullail.

 

Majlis agihan anjuran Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) ini bertujuan untuk menyantuni dan menghulurkan bantuan kepada para asnaf.

 

 

Tuanku Syed Faizuddin Putra berkenan bertitah sempena majlis agihan zakat MAIPs kepada asnaf di Masjid Al-Husna Batu Bertangkup, Chuping baru-baru ini.

Tuanku Syed Faizuddin Putra berkenan menyampaikan sumbangan wang tunai dari MAIPs sebanyak RM700 kepada 70 anak kariah Kampung Batu Bertangkup dan 70 lagi anak kariah Panggas dengan jumlah penuh RM98,000.

 

Sebelum itu, para asnaf yang terpilih telah terlibat dengan pemeriksaan kesihatan secara percuma dan ceramah dari pihak MAIPs yang bertemakan Ceramah Bangun Jiwa Asnaf. 

 

 

Sumber: Suara Merdeka

Please publish modules in offcanvas position.

splwpk-procurement splwpk-online-e-participation Dasar Privasi

Dasar Privasi

Dasar Privasi

Penafian

MYHRMIS MOBILE