Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - MAIPs Komited Jadi Ejen Perubahan

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

login MAIPs Pop ENg

Log in

A- A A+
MAIPs Staff

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

Public
SERVICES
DOWNLOAD

MAIPs Komited Jadi Ejen Perubahan

/ Archive MAIPs / Saturday, 24 February 2018 11:28

 

KANGAR, 24 Feb. 2018 (Sabtu) - Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) komited untuk menjadi organisasi ejen perubahan dan kemajuan khususnya negeri Perlis, titah Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail.

Baginda selaku Yang Dipertua MAIPs bertitah majlis itu sebagai badan induk yang mengurus dan mentadbir hal ehwal Islam negeri akan memastikan hala tujunya tidak tersasar malah sentiasa utuh dan berwibawa untuk memenuhi aspirasi ummah.

Tuanku Syed Faizuddin bertitah demikian semasa melancarkan Pelan Hala Tuju MAIPs 2018 bersempena program Hijrah Minda Mingguan MAIPs di Padang Katong, Kangar semalam.

Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs, Mohd Nazim Mohd Noor pula berkata MAIPs menetapkan tema 'Menjana Kemajuan' sebagai sasaran pencapaian bagi tahun 2018 dan telah mengenal pasti enam teras utama bagi mencapainya.

Katanya teras tersebut ialah Peningkatan Agihan Manfaat, Peningkatan Kutipan Hasil, Pewujudan Mercu Tanda, Pengiktirafan dan Penarafan, Kegemilangan Antarabangsa dan Pengukuhan Organisasi dan Turun Padang.

Sumber daripada BERNAMA

 

Please publish modules in offcanvas position.

Cialis sipariş sitesi https://cialisphm.net/ cialis sipariş hapı online satmaya devam ediyor.